Vegan andijviestamp met red carrotburger
Vegan

Vegan andijviestamp met red carrotburger

en hazelnoten

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 200 gram andijvie
  • 25 gram hazelnoten
  • 50 milliliter jus
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 50 milliliter plantaardige melk
  • 1 stuk(s) red carrot burger
  • 600 gram aardappel(en)
  • 400 gram andijvie
  • 50 gram hazelnoten
  • 100 milliliter jus
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 100 milliliter plantaardige melk
  • 2 stuk(s) red carrot burger
  • 900 gram aardappel(en)
  • 600 gram andijvie
  • 75 gram hazelnoten
  • 150 milliliter jus
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • 3 stuk(s) red carrot burger
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 800 gram andijvie
  • 100 gram hazelnoten
  • 200 milliliter jus
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 200 milliliter plantaardige melk
  • 4 stuk(s) red carrot burger

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de stamppot nog wat smeuïger maken? Voeg dan wat extra plantaardige melk toe tijdens het stampen.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen, snijd in vieren en kook in 20-25 minuten gaar.

Stap 2

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur 10-12 min. Keer regelmatig.

Stap 3

Snijd ondertussen de andijvie in reepjes en was zorgvuldig. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe terug in de pan.

Stap 4

Zet de pan terug op laag vuur, voeg de plantaardige melk, olijfolie extra vierge en mosterd toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Meng de andijvie er in delen door tot deze een klein beetje geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat ze even afkoelen op een bord.

Stap 6

Verwarm de jus in een steelpan. Schep de andijviestamp op de borden en schep er wat jus op en strooi de hazelnoten erover. Leg de burgers erbij en serveer.