
Vegan quiche met oesterzwammen
en tomatensalade
- 65 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) balsamico crème
- 60 gram cherrytomaten
- 5 gram edelgistvlokken
- 1 gram gedroogde tijm
- 15 gram gepelde walnoten
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) maizena
- 200 gram oesterzwammen
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 200 milliliter plantaardige kookroom
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram silken tofu
- 100 gram spinazie
- 1 eetlepel(s) balsamico crème
- 125 gram cherrytomaten
- 5 gram edelgistvlokken
- 2 gram gedroogde tijm
- 30 gram gepelde walnoten
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) maizena
- 200 gram oesterzwammen
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 400 milliliter plantaardige kookroom
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 100 gram silken tofu
- 200 gram spinazie
- 1.5 eetlepel(s) balsamico crème
- 180 gram cherrytomaten
- 5 gram edelgistvlokken
- 3 gram gedroogde tijm
- 45 gram gepelde walnoten
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) maizena
- 200 gram oesterzwammen
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 600 milliliter plantaardige kookroom
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram silken tofu
- 300 gram spinazie
- 2 eetlepel(s) balsamico crème
- 250 gram cherrytomaten
- 10 gram edelgistvlokken
- 4 gram gedroogde tijm
- 60 gram gepelde walnoten
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) maizena
- 400 gram oesterzwammen
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 800 milliliter plantaardige kookroom
- 2 stuk(s) quichedeeg
- 2 stuk(s) rode ui
- 200 gram silken tofu
- 400 gram spinazie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 0.00 per weekTip!
Laat de quiche uit de oven nog circa 10 minuten afkoelen. De quiche wordt dan steviger en is makkelijker in punten te snijden.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het quichedeeg uit en bekleed de ingevette quichevorm(en) ermee. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui glazig, voeg daarna de knoflook toe. Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze mee tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg daarna de spinazie toe en bak totdat deze geslonken is. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
Doe de plantaardige kookroom, silken tofu, edelgistvlokken en de maïzena in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Pureer de ingrediënten glad met een staafmixer.
Meng de gebakken groenten door het kookroom mengsel. Giet het geheel in de quichevorm. Strijk de bovenkant glad. Bestrooi met de walnoten. Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de oven.
Maak ondertussen de tomatensalade. Halveer de cherry tomaatjes en doe ze in een schaal. Besprenkel met wat olijfolie en de crema balsamico.
Neem de quiche uit de oven. Laat 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer met de tomatensalade.